torsdag 20 oktober 2011

Sista dagen innan allvaret

Roland, Tim, Jonas, Magnus, Ralf. Kristian fotar
Idag har det varit mycket att göra. Började dagen med en frukost där vi gick igenom saker på bilen som måste tittas till, ansvarsfrågor och hur allt skulle skötas och allt annat.
Känns som att vi har chansen att bli ett bra team med alla oss. Jonte är chefen över mekning och allt sådant.


Efter det så satte mekarna igång med listan. Kristian och jag åkte till registreringen för att fixa det sista av våra saker. Mycket som måste vara klart innan man får sitt OK-märke som ger tillåtelse att starta.
När det var klart så var det tillbaks till hotellet o mekarna. De var i stort sett klara och hade lite kontroller kvar. Lite lunch senare tog vi bilen och åkte iväg och fick vårt OK-märke. Känns alltid lika skönt att veta att det är klart.
Blåbären har haft en liten skakigare resa. De har väl kört typ 10-20 minuter i sin bil innan det var dags att lyfta ut motorn och plocka isär den helt. Tydligen något problem med smörjning så de fick slipa om vevaxel. Perfekt start på en veckas tävling. Men tydligen sitter motorn i igen och de kan starta i kvalet imorgon.
Vi tog Falcon och åkte en tur nu på eftermiddagen. Tog de tre första sträckorna och kände på bilen, föraren, kartisen och värmen. Typ 41 grader i bilen och då hade vi inte hjälm eller dräkt på oss. Blir jobbigt på fredag tror jag.

Men som sagt bilen gick lysande. Riktigt drag i motorn från låga varv upp till 6800 varv på alla växlar. Kändes som en helt annan motor än från Vegas. Lite fifflande med munstycken o sånt som gör det.
Ska bli riktigt skoj att köra på utan mötande traffik, kossor och annat, förhoppningsvis, på vägen.

När Tim och jag körde ner hit till Huatulco låg där en ko bredvid vägen med huvudet ut i vägbanan. Alldeles död då alltså. Tror vi såg tre kor som låg döda på eller bredvid vägen.

Ikväll var det även ett Cocktailparty för alla. Började kl 21:00 så vi var där runt 21:30. Inte mycket där inte. Vi tog en öl, väntade till 22:30 sedan åkte vi tillbaka till hotellet. Inte ens en tillstymmelse att börja där inte. Lalo skulle ju hålla tal och presentera hela byn som vanligt. Vi åkte.

Nu väntar sömn, upp imorgon torsdag och äta frukost kl. 7:00. Direkt iväg till kvalet. Vi startar 9:17:30. 8 kilometer. Detta bestämmer startordning på fredag.
 Ska bli spännande. Finns 35 bilar i vår klass Historica C. Totalt är 112 bilar anmälda men antagligen en del som inte kommit eller brakat ihop under tester.
Vi lovar att komma med en rapport imorgon efter kvalet. Tills dess, håll alla tummar ni har.

Och bara för att ingen ska undra. Vi har inte badat i havet eller i poolen. Inte varit tid för det!


2 kommentarer:

  1. Den där blå bilen med nummer 1215, kan man få lite fler bilder på den?

    SvaraRadera
  2. Ha det superroligt och kör försiktigt.

    SvaraRadera