torsdag 20 oktober 2011

Det börjar närma sig


Nu har alla i teamet samlats. Magnus o Kristian kom i måndags, Jonas o Roland kom idag tisdag. Fullt med svenskar alltså. Lägger man till Mats Hammarlunds svenska mekaniker, 7 st med Mats o Eva, Hans o Peter, aka blåbären, Mats och Dan i tredje svenska teamet och Anders från Steves team, så är vi totalt 17 svenskar här. Procentuellt en stor del av Carreran.
Givetvis blev det en liten improviserad fest igår med en del av oss, vilket har påverkat arbetsglädjen en del idag. Fanns många trötta ögon i teamet.

Bilen lastade vi av igår och har mekat lite under dagen. Började med registrering och besiktning. Som det ser ut nu så är allt klart för att få godkännandet imorgon och vara klara för start.
Var lite nervöst med besiktning då ryktet gick att det inte fick vara skruvade störtbågar. Och givetvis är det ju en sådan som siter i Falconen. Lite andra saker som folk sa som gjorde att det kändes lite oroligt. Men som alltid är det ju Mexiko. Alla punkter som var tvivelaktiga brydde de sig inte om. Det enda problemet vi hade var att bälteskniven satt på fel sida av stolen!!!!!
För er som inte vet så är en bälteskniv till för att skära av bältet om låset inte fungerar. Resten av besiktningen gick utan problem.

Varmt har det varit med. Ca 35 grader har vi på dagarna och med hög luftfuktighet gör att det känns en hel del.

Massor med roliga bilar och folk börjar samlas med. Många man känner igen och en hel del nya ansikten.

Ett mexikanskt team med en Volvo PV fick den ena nummerplåten av oss. Klart att de ska ha en svensk nummerplåt på en svensk bil. Vänner för livet nu.
Vad vi hörde så kom 35 bilar igenom besiktningen idag. Inte helt perfekt då det finns ca 85 bilar till som ska igenom på en och en halv dag nu. Mexikansk planering och effektivitet.

Imorgon ska vi få til det sista på registreringen, meka klart lite smådetaljer och sedan köra ett gäng sträckor för att känna på bilen och oss själva. Men allt känns fint så här långt. Grabbarna gick och la sig tidigt idag då de var lite trötta efter flygresor och tidsomställningar. Knappt att vissa kunde hålla ögonen öppna under middagen.

Frukost kl 9 imorgon och sedan full fart. Ska försöka hinna med en uppdatering till efter morgondagens vedermödor.

Vi hörs igen
Lite bilbilder kan man ju dela med sig av.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar