lördag 22 oktober 2011

Dag 1 avklarad

Vi är trötta ikväll.

Dag 1 kör vi från Huatulco till Oaxaca.
Började dagen tidigt för att inte missa starten. Hade ju startplats 15. Kom dit, pratade med många, Kristian fixade tidkort och massa annat.
13 sektioner att köra varav 10 st var tävling. Kortaste på 8.12 km och den längsta på 25 km.

Vi körde på som vi brukar och betade av dagen. Bilen kändes riktigt bra och Kristian läste på som vanligt. Roligt och säkert är vår slogan.
Service vid lunchtid och grabbarna hade fixat en bra plats och tog hand om bilen på alla sätt. Vi hade en liten lista som de åtgärdade snabbt. De allvarligaste var nog att startmotorn slutat fungera. Kristian är en riktigt bra puttare och fick stå till tjänst ett par gånger. Kändes dock lite jobbigt när vi skulle vara vid kontrollen 3 minuter senare och bälten, nät, mik, o allt annat ska vara på plats.
Vi åt o drack vatten. Gått åt en hel del vatten idag. Svettats och varit riktigt varma. Tror vi haft som mest 42-43 grader i bilen. Känns lite mer i en hjälm o dräkt.
På det igen efter våra 70 minuters service. Kom ut på vägen o satte fart. Fullständigt vilsna tillsammans med de flesta andra bilar. Visade sig att det hade blivit en del ändringar som ingen sa till om. Men vi hittade till nästa start i tid. Nån sektion blev inställd och sedan var det bara att sätta fart mot Oaxaca för en öl o mys.
Målgång på torget där det fanns åtskilliga tusen mexicaner som alla ville bli fotograferade m,ed oss och få autografer på alla upptänkliga ställen. Lika skoj som alltid. Man har ju en given plats i många mexikanska familjealbum.
Efter ett tag ville man därifrån för att lämna bilen till mexarna. Klockan närmade sig 8 och det var redan mörkt. Tyvärr var vi inlåsta av parkerade bilar, järnbommar o annat. Blev att köra trottoarvägen, mellan några pelare på nåt fint gammalt hus men ut kom vi. Vansinnig trafik så vi var på hotellet halv 9. Grabbarna tog genast hand om bilen och frågade vad som var fel. Allt i framvagnen är löst sa vi. Det klonkar o bankar hela tiden. Känns lite olustigt när man ligger i 180 knyck i kurvorna.
Nästa problem visade sig vara att vi tappat lite delar av bilen. Ett lock till främre hjullagret var borta. Kan vara bra att ha för att hålla kvar fett och slippa få ett skuret lager i år igen.
Svårt att hitta på kvällen här men de fixade med en kaffemugg o silvertejp!!!!
Håller antagligen tills service nästa dag.

Nu har de fixat hela bilen och den väntar på oss imorgon bitti. Alla på väg att sova för ännu en spännande dag imorgon. Kristian låste in sig på toaletten för att plugga kartbok.

Livet i Mexico alltså. Men myggbetten kliar fortfarande. Solen är lite svalare här då vi åkt upp ca 5000 fötter.

Just det jag. Förarmöte var det på kvällen med. Obligatoriskt. Taxi dit och sedan äta, dricka vatten och lyssna på dösnack.

Först var det ju att alla måste vara försiktiga och tänka säkerhet först o främst. Detta säger de efter man hämtat sin tionde GT och håller möte mellan 21 o 24. Vi förlorade antagligen 5 bilar idag. Inga personskador, förutom lite nackont och sårat ego, men desto mer motor o plåtskador. Trist men det händer alltid, speciellt första dagen.
Prisutdelning!! Både Kristian o jag tyckte att det gick bra att köra och att allt flöt på. Inga misstag, förutom ett från mig som vi säkert tappade 3-4 sekunder på.
Det visade sig att vi kom på andra plats i vår klass Historica C. Och dessutom avancerade upp till nionde plats totalt. Inte illa för ett par avdankade gubbar. Mycket på grund av alldeles fantastiska mekar som ser till att allt fungerar. Det är Jonte, Rolle, Magnus o Tim som förtjänar en stor applåd. Och så Kristian som står ut med mig och mitt tjat o gnäll i bilen.
Blåbären med sin nyslipade motor bröt före servicen för att motorn läkte olja, hade inget tryck o säkert fler saker. Men de ska starta imorgon säger de. Vi hoppas.
Den som var först i vår klass var ju Matte Linden. Han kom in 54 sekunder snabbare än vi. Vi hade totaltid idag på 57:37 och han hade 56:43. Bra jobbat där. Formel 1 killen Jochen Mass lämnade vi bakom oss i ett rökmoln. Han fick tydligen nåt problem med motorn. Men tror ändå att vi höll ganska jämna steg med honom.

Massor av bra filmer har vi men med den uppkoppling som vi har tar det för lång tid. Ni får vänta på långfilmen som kommer på en bio nära er.

Sov gott o tänk goda tankar

2 kommentarer:

  1. Halloj! Du måste hälsa så gott till Mats Hammarlund från Kajsa (Urban Deli). Var ute och åt med henne igår. Hon ska till Mexico i nov och kommer då att bo hos Mats och hans fru :) Världen är liten. Chers mate!

    SvaraRadera
  2. Översatt från officiella sidan/ultimas noticias får vi veta: "Den sprang på dag tre av Carrera Panamericana 2011 och omfattade sträckan Puebla Querétaro, var den första platsen våldsamt bekämpades av tre förare som inte har tagit bort toppen Mockett, Triviño och Jourdain, som har lämnat kroppen och själ i varje avsnitt av varvtalssteg... Måtte ni nu bara ha ordning på toppen och kroppen!?
    A

    SvaraRadera