fredag 14 oktober 2011

On the road again, I just can't wait to get on the road again

Som en gammal slagdänga av Willie Nelson.

Vi är alltså på väg. Upp som en tupp kl. 3:30 kändes som att man var hemma och gick upp som vanligt. Fortfarande var kroppen inställd svensk tidzon.  Perfekt när man ska upp tidigt.
Satte oss i bilen med en kanelkaffe i muggen, fråga inte, och satte fart mot nånting. Hade inte direkt planerat hur långt vi skulle köra men det blev ett tag. Körde faktiskt 810 miles, alltså typ 1296 kilometer.

Genom New Mexico
Genom Texas

Var framme i Sonora Texas på kvällen.
Tog en stek på det lokala stekhuset och knoppa in ovaggat.

Tidig morgon var att vänta. Runt 7 alltså. Kändes bra det med. Körning mot Laredo nu på torsdagen var planen. Om vi kom fram i tid kunde vi kanske passera gränsen idag istället. Var bara 230 miles och redan kl 12 var vi framme. Nu tog denna eviga tullhanteringen sin tid. Ska inte tråka ut er med en massa svordomar och annat utan bara säga att kl. 19:00 var vi igenom med allt. Rakt till närmsta hotell i den trevliga staden Nuevo Laredo. En typiskt mexicansk knarkmaffia stad.

Utsikt från hotellet. Rio Grande och ljusen är USA

Någon är på gång. Minst 14 polisbilar parkerade utanför hotellet. Massor med vapen och poliser

Vi planerar att starta runt 7 imorgon på vår väg genom Mexico. Första stoppet blir San Miguel Alliende. En trevlig gammal stad som vi antagligen sover igenom.
Sov gott. Trötta här.

2 kommentarer:

  1. 1296km är långt eftersom ungefär 1295km är rakt fram. Du måste ta massor med bilder efter vägen. Kul att se detta Mexiko som man endast sett på vykort! Kör försiktigt och bråka inte med de lokala killarna....

    SvaraRadera
  2. Hola! Äntligen, vad kul att läsa om bravader, fadäser och allt annat. Bilderna är underbara, vi har frost många nätter nu så kaktusar, immiga Coronas och milslånga torra asfaltsvägar är skönt att se. Kära regards till gentlemännen Frazer och Richard i Jaguraen från oss.
    Man undrar vem det är du känner som blandat ihop valutorna. :)
    Fortsätt blogga, tack!!!

    SvaraRadera