tisdag 25 oktober 2011

Dag 4, mer än hälften klart

Tiden springer iväg. Nu har vi klarat av dag 4. Inte utan dramatik här heller.
5 fartsektioner idag. Sovmorgon då vi började kl 10men vi hade ändå frukost halv 7 med mekarna. De skulle åka redan halv 8.
Vi tog det lugnare. 'Första sträckan blev inställd då det fanns en massa bilar på vägen. Men som alla förare så tar man detta tillfälle att köra sträckan för att testa olika ingångar och annat. Tyvärr slutade det olyckligt för en bil som frontalkrockade med en mexicansk bil i hög fart. Alla fem är på sjukhuset men det handlar tydligen mest om brutna ben av olika slag. Ingen har livhotande skador.

När alla bilar skulle köra därifrån sa de till oss att köra försiktigt och lugnt till servicestället. Framför oss var en Polis med blåljus på som skulle leda oss dit. Tyvärr satte han av i 170km/h hela sträckan på ca 6-7 mil. Så mycket för lugnt.

Vi kom fram och mekarna tittade på bilen som inte ville starta igen. Blev ett reparationsjobb av startmotor och nu går den som en klocka igen. Inga andra problem hade vi då inga fartsträckor körts.
Bilen går annars hyfsat efter vår avkörning. Känns lite som att köra med bara tre hjul. Ibland viktar den över till andra hörnan. Ska bli spännande på snabba sektioner.
Tredje sektionen startade bra. Vi körde på som vi brukar fast lite lugnare. Bilen kändes lite ostadig, speciellt i höger svängar. Andra och tredje sträckan gick bättre så det går att vänja sig med lite övning.
Det gick bra tyckte vi.
Körde till stan, Morelia, o torget som vanligt. Fest och fart.
Väldigt fin gammal stad är det.
Förarmötet gick som vanligt. Starttid 8 men kom igång halv 11. Lalo, chefen, satt o pladdra om säkerhet o att vi måste ta det lugnt och respektera trafikregler. En riktig fantasikille den där när de själv blåser på i 170 var som helst.
Pris blev det inte idag. Vår röda mustang konkurrent tog hem första. Andra gick till en ny bil som inte varit med bland pallplatserna innan. Tredje gick till Matte trots att han kört utan växlar, med hjul som ramlar under bilen, gas som hänger sig eller när han satt ihop växellådan så att alla växlar ligger på andra platser. På nåt konstigt sätt får han ihop skiten ändå. Bra jobbat.
Vi kom på fjärde plats, 5.9 sekunder efter Matte.

Totalt vet vi inte hur vi ligger till. Det här med att ha tider framme funkar inte riktigt. Vi får se.
Lite bilder, film funkar inte med uppkopplingen, sen knoppar jag in. Tidig morgon med många sektioner imorgon, den femte dagen av 7. Men vi kör lugnt nu. Att vara på olycksplatser gör att man känner sig lite mer rädd om sig.
Ta hand om er

3 kommentarer:

  1. Hola! Ni verkar ha duktiga mekar, gött! Roligt att se alla bilder. Inte så varmt längre ser det ut som.

    SvaraRadera
  2. Åter igen wow! Ni är fantastiska. Grattis till Matte, kul! Ni ser ut att ha det underbart. Kör hårt. Fortsätter att följa era steg. Cheeeers!

    SvaraRadera
  3. Vågar knappt hänga med på era turer längre, det händer för mycket! men miljöerna, människorna, bilarna och ni, ser riktigt häftiga ut. Var rädda om er, vi som följer er håller tummarna för bra placeringar. KraM

    SvaraRadera