söndag 16 oktober 2011

Att tänka på vid resa till annat land

Då startade vi ju tidigt igen. Körde från Nuevo Laredo runt 8 och satte fart mot San Miguel Allende. Allt flöt på och vi gjorde bra fart. Inga stora incidenter på hela vägen. Fint som bara den med massa vyer.
De sista från föroreningarnas Monterey. Alltså inga regnmoln utan skit i luften.

Till sist kom vi fram till San Miguel. En jättefin stad med massor av gamla gränder o hus, kullerstenar och kyrkor. Och våra bilar som parkerade fint. Börjar samlas en del folk längs vägarna nu som är på väg ner till starten.

 Steve, Gail o Felipe
Man hann ju inte med ett dopp men fin pool var det

I San Miguel gick vi ut och åt en riktigt bra middag. Felipe visade oss sitt favoritställe. Efter det gick Anders, Steves mek, och jag vidare till La Azolet för en öl. Där träffade vi på alla Mats Hammarlunds mekar. En riktigt trevlig kväll blev det med många svenska öl och tequila indränkta andedräkter.

Efter den kvällen, eller var det natt när jag gick till hotellet igen...,  var det bara att knoppa in. Tim snarka på som han brukar. Sängar av plywoodtyp men man sov gott ändå.

Upp med tuppen, runt 6. Frukost serverades nånstans runt 7-8 enligt de som jobbade där. Vi fick vänta en halvtimme. Massor med mat och sedan bilsittning igen. Dags att ta sig till Oaxaca. En hyfsad kort dag med ca 400 miles körning.
Topes


Kaktusar i miljoner. Mexikanskt minfält typ. Fanns flera hundra odlingar längs vägen

Tyvärr satsade Tim o jag på ett felkort och la till ca 2 timmar på vår biltur. När finns det en kartläsare när man behöver en!!!!!!! Men många fina sociala studier av Mexicanska byar och människor blev det. Till slut körde vi på den rätta vägen, som är en riktigt fin bergsväg med många höjdmetrar. Tims stackars bil stånkade o pustade och Tim lika mycket när jag körde. Som alltid vill man ju inte att nån annan ska köra. Känns läskigt eller nåt, jag vet inte eftersom jag alltid kör.
Men till slut var vi framme. De andra satt o väntade efter sin middag medans vi kom ikapp.

Det är mysigt att vara på resande fot med många andra människor som fungerar på olika sätt.
Imorgon kommer vi fram till Huatulco. Startstaden. En fin badort med massor hotell och stränder, öl, bikini och annat.
Kanske kommer mer sedan.

Just det, angående titeln på detta inslag.

Vet ni att mexicanska Pesos och Euro är lika i färg o form. Lite storleksskillnader på sedlarna men annars ganska lätt att ta fel. Dessutom har mexarna bytt utseende och storlek på sina sedlar de senaste åren vilket gör att det finns många olika.
Så, lär av detta. Om ni har Euro och Pesos i samma plånbok, kolla noga vilka ni betalar med. En peso är femtio öre, en euro är ca 9.50.
Typ en kille jag känner som just nu är i Mexico hade just detta med olika valutor i samma plånbok. Han blev väldigt glad när han hittade mer pesos att betala med. Betalade hela dagen från den stora samlade bunten av pengar. Tills en dam på ett ställe påpekade att det var en euro sedel o inte en peso som hon fått. Det finns många glada mexare i Mexico i kväll. Och en mindre glad, och fattigare, svensk!
Sov gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar