fredag 21 oktober 2011

Kvaldagen, men lite annat innan

Den stora dagen, första alltså.

Men hittade lite stämningsbilder från resan ner som jag lägger upp först.Som sagt, idag var det kval på morgonen. Vi skulle samlas 8:00-8:45 i parken där de flesta mekade. Kl 9:00 började körningen till första sträckan. En fingerad transportsträcka alltså. Mexarna hade gjort det lätt för sig denna dag och sa att alla skulle starta i ordning efter bilnummer. Alltså bil 101 först upp till bil nr 476.
Bil 101 körs av en trevlig kille som heter Ralph. En jätte Lincoln vinylad i rostig vinyl. Som Ralph sa "detta är enda gången jag har varit först i Carreran". Och så rätt han hade. Vi med start nummer 362 skulle starta som 36 bil, blåbären som 31 och Matte Linden som 64. Tyvärr är min kära konkurrent Bill Shanahan inte med i år.
Vi drog iväg i hettan, ca 41 grader med hjälm o dräkt. Fort gick det som bara den. Kristian läste noter så att svetten stänkte på mig. 8.12 kilometer var fartsträckan. Kort o bra. Vi körde på 4 min 6 sekunder. En bra tid tyckte vi och är nöjda. Full fart tillbaka till hotellet för ett dopp i vattnet.
När vi var framme blev det ju en massa prat med andra och jämföra tider. Blåbären körde på 4:17, Matte vet vi inte. Inofficiellt av deras hopsnickrade lista kom vi på 14 plats av alla. Men som sagt, vi får se under förarmötet ikväll hur det ligger till. I alla fall bland den övre tredjedelen vilket är bra. Längre bak är det många nybörjare som inte vet hur de ska göra och ofta blir det problem i starter.

Tyvärr var det en bil som läkte olja efter en stor del av sträckan. Resulterade i att 3-5 bilar spann av och blev mer eller mindre trasiga. Får nog höra hur det gått för dem ikväll med.

Mekarna mekade på enligt deras uppgjorde schema för ett servicestopp. Jonte är chefen och har styrt upp allt helt perfekt som vanligt. Ska bli bra det här. Inte mycket att fixa utan de var klara efter 50 minuter.
Efter det var det dags för ett dopp i havet. Mysigt värre. Varmt, soligt och med en kall öl i handen. Svårt att klaga på det. Nästan så man stannar här istället för att jaga landet runt. INTE

Nu sitter Kristian o pluggar morgondagens sträckor. Mekarna slappar på nåt ställe o jag ska ta en dusch. Blev lite svettigt idag och det tillsammans med saltvatten känns inte helt på topp.
Och för att ni inte ska få fel uppfattning om oss så måste jag nämna att det är jobbigt med. Massor av myggor och knott som har bitit oss. Kliar mycket, men känns bättre med luftkonditioneringen på.
Blir nog en liten uppdatering senare efter mötet. Tyvärr är ju de ofta 2 timmar sena. Ska starta 20:30 men startar ofta 22:30.
En liten kvalfilm. Fintrimmar fortfarande videon.

3 kommentarer:

  1. Bra jobbat killar men nu får ni ta bort stödhjulen ;-D

    SvaraRadera
  2. Härligt! Väldigt fin väg. Har 27 grader i köket och tycker det är jättevarmt. 41 grader är väldigt varmt! All rallylycka till er!

    SvaraRadera
  3. Love it boys! Vilket team ni är! Grymt :)

    SvaraRadera