onsdag 15 juni 2011

Äntligen på väg över.

Vi hade en tidig morgon kl 4 när vi skulle iväg. Tänkte att det var bra att vara ute i god tid på flygplatsen. Kom dit o checkade in med stora problem. Såna där automater som är programmerade av fransmän! Vi skulle ju åka med Air France.
Äntligen klart men då skall man stå i en kö för att lämna in väskan!!!!
Denna var inte nådig. Och någon skolklass som skulle till Paris med.
Dessutom pajade ju bagagebandet när vi väl var framme vid disken. Blev invägning sedan bort till en annan kö, specialbagage, för att äntligen bli av med väskan. Träffade för resten vår vän Jack W. på flygplatsen. Lika trevlig som alltid.
Klart, förutom då säkerhetskontrollen eller vad den ska kallas. Lika lång kö där men då var det någon som hämtade upp oss för att planet skulle gå om 15 minuter. Springa på planet o bara pusta ut.

Väl framme i Paris hade vi 4 timmars väntan, som dock blev 3 då planet vi kom med sent inne och dessutom på en helt annan terminal än den vi skulle komma på. Promenad till nästa terminal. CDG i Paris är stort.
Ny säkerhetskontroll då vi ska åka utanför EU. Denna gång blev köandet kort. En ung säkerhetsvakt fick syn på Martina och hämtade upp henne och släppte in bakom bandet en bra bit längre fram. Givetvis var jag hack i häl vilket han antagligen blev lite förvånad över.
Sedan runt 11 blev det äntligen frukost/lunch, och vänt tills planet skulle gå.
Väl framme i gaten och skall borda stänger de gaten igen. Tydligen strejkade Cateringpersonalen så planet skulle bli en halvtimme försenat??? Visste de att personalen skulle börja jobba efter en halvtimme eller strejkar fransmän alltid bara i 30 minuter åt gången. Till slut startade även detta plan och vi kände oss nöjda, trötta o hungriga.
Lite mat o sedan somnade Martina och vaknade i stort sett inte förrän framme i LA. Jag satt o tittade på 5 filmer av vilka jag inte kommer ihåg namnet på nån.

Ny köer blir det ju alltid när man kommer till USA men denna gång kom vi nästan först till passkontrollen. Svara på frågor, ta alla fingeravtryck, ta foto, kolla foto i passet igen. Hämta bagaget som kom inte alltför lång tid efter och sedan ut till en väntande Anders Berg.

Det är en kille som bott i LA i tio år. Träffat honom i Mexico där han mekar åt ett team. Mycket bra kille som ska hjälpa till under Pikes Peak.
Han körde oss till Huntington Beach, strax söder om Los Angeles och Long Beach, och vi checkade in på ett hotell vid stranden där. Avstånden i dessa områden är långa. Vi körde över 5 mil innan vi kom fram, och allt i stadsområde.

Här ska vi bo tills vi fått ut bilen från tullen. Importören, Laura, jobbar för fullt med alla papper som ska fyllas i och jag lämnar uppgifter hela tiden. Men det ser lovande ut än så länge.....

Lite mat på kvällen och sedan knoppade vi in redan 10 för att somna direkt.

Morgon den 14. Denna kom tidigt då vi vaknade redan 2-3 på natten. Men efter lite tvång somnade man direkt igen och sov gott tills vi åt frukost 8. En sådan här fin kontinental frukost som finns i USA. Imorgon ska vi äta på något annat ställe.

Lite promenerande, tittande på surfare på stranden och annat stod för dagen på schemat.

Surfare som väntar på den stora.............förgäves!

En sån här vill jag ha på min tomt med. Finns många såna häromkring.

Oljeplattformar utanför stranden. Disig dag.

Titta precis bredvid blåa huset och ni känner säkert igen den från familjen Ewing i Dallas.
En lång promenad senare sitter vi nu på rummet vilar ut.

Vi kan bara vänta på att vi hör nåt om bilen då det i så fall är full fart till Colorado Springs.
Imorgon ska vi cykla! ner till Newport Beach och på eftermiddagwen hyra en bil o köra en bit på Pacific Coast Highway. Samt köpa lite domkraft o andra saker vi behöver.

Vi höres

Lite storlek och form på tång från Stilla Havet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar