söndag 18 september 2011

Shoot-out avklarad

Och det gick bra. Tyckte vi. Dagen började med fel tid igen. Utah tiden slog till och vi gick upp en timme för tidigt igen. Men frukost och fix, dvs moppning av bil, och sedan bar det av till Shoot-out.
3 rundor fick vi köra och bilen kändes bara bättre o bättre. Behövdes sotas ur lite eftersom den var lite fett ställd innan. Sista körningen har ni här. Visserligen fungerar inte grafiken men filmen har ni.


Los Vikingos in a Half Mile Shoot-out at Silver State Classic Challenge from Los Vikingos on Vimeo.

Tittade lite snabbt igenom tiderna:
0-100    8,75s   (alltså ca 0-60 mph)
0-160  20,77s   (alltså ca 0-100 mph)
800m  25,33s   (alltså en halv mile) med en toppfart på 174km/h

Inte så illa för en gammal bil. Men om man tittade på de andra bilarna så kom vi inte först. En chipad GT2 RS, en Viper med 1500 hästar, några Corvetter med kompressor och en del BMW M3 och M5 med allt möjligt i sig. Har inte siffrorna än men det pratades om att Vipern körde i 168 miles/h, alltså ca 268 km/h efter 800 meter. Lite snabbt. Fanns en del andra intressanta bilar i den stora klassen. Titta på detta monster till truck.

The truck of all dreams from Los Vikingos on Vimeo.
You ever wanted an old American Vintage truck?
But to afraid that it will not keep up in traffic. Look no further. Here it is.
Average speed over 144 km is above 320 km/h!!!!

Från 30-40 talet men med åtskilliga hästar. Eller Big Red med 10 liters motor. Tyvärr har vi bara starten då vi inte fick gå framför startlinjen av säkerhetsskäl.


Big Red from Los Vikingos on Vimeo.
Great sounding car and runs fast too.

Efter detta var det bara tillbaks till stan, eller byn som det är. Navigators och förarmöte. Plötsligt stod det klart att morgondagens tävling inte är på skoj. Finns exempel på folk som haft en tid på sträckan som diffat 0,3 sekunder från deras idealtid. De kom på fjärde plats. Ett år var det sex bilar inom 1 tiondel. Alltså svårt.
Men vi har gjort om strategin helt och hoppas på det bästa.
Nu är det sängdags då vi ska upp imorgon runt halv 5.

Lite avslutningsbilder
Må gott. Vi försöker sova.


2 kommentarer:

  1. WOW! Det ser ju helt underbart ut. Fasiken vad många skön kärror. Kul att bilen går bra. Längtar efter filmen :) Good luck boys!

    SvaraRadera
  2. Kör hårt Ralf,ni verkar ha jävligt tråkigt. Kex

    SvaraRadera