fredag 9 september 2011

Satsa en peng! Los Vikingos i Las Vegas

Det tog ju inte så lång tid efter Pikes Peak att känna abstinens i kroppen. Efter några tävlingar i långloppsserien MSLS kändes ett sug efter mer.
Falken är ju släppt av tullen i USA och står för tillfället i Phoenix. Där har Tim Smart, Smarty's Garage, stoppat i en ny motor och gett allehanda kärlek till bilen.

 Så här låter en ny motor

Allt i syfte att få en bra och stabil bil inför La Carrera Panamericana senare i höst. Vad passar då bättre än att ta en provtur med bilen och känna på den nya motorn!
Los Vikingos med en gammal trotjänare
 Så snabbt som bara den så anmälde sig Los Vikingos, jag och Kristian von Pálffy, till

Klicka på loggan för att komma till deras sida
Silverstate skiljer sig lite från Pikes Peak och La Carrera Panamericana. Högsta klassen i denna tävling kör så snabbt de kan en sträcka på 144 km, 90 miles. Detta på en vanlig amerikansk landsväg, som är avlyst. Start i en stad som heter Ely och mål i närheten av Las Vegas.
Uppmätt högsta hastighet är 352 km/h och med en snittfart över dessa 144 km på 314 km/h. Det går fort och det finns svängar.
Vi däremot ställer upp i en lite beskedligare klass. Mest kanske för att Falconen inte går att köra fortare än 195 km/h. Vi ska köra dessa 144 kilometer med en snittfart på 160 km/h. Så vi ska köra i exakt 54 minuter, varken en sekund mer eller mindre. Då vinner vi klassen! Hur svårt kan det vara. Det är där man alltid har nytta av Kristian. Full koll på klocka, hastighet och sträcka så ska det gå. Som vanligt sitter jag bara o rattar bilen och lyssnar på Kristian.

Så på måndag flyger vi till Vegas för en vecka med ett packat schema. Hela tisdagen är det turistande och myspys. Vi bor på Sams Hotel & Casino en bit från stripen. Slipper alltså det värsta av Vegas, men eftersom Kristian inte varit där innan ska vi ta en tur dit.
Onsdag kommer Tim med bilen och vi har lite småfix innan allt börjar. Torsdag besiktning, registrering och möten. Fredag kör vi en liten deltävling: Half-mile Shootout. Alltså 800 meter så snabbt som möjligt. Mest för skoj skull. Lördag är det vilodag för oss och till slut på fredag gäller det. Så håll koll här så får ni veta när, var och hur det händer i Las Vegas.


2 kommentarer:

  1. Lycka till boys! Kommer hänga här hela veckan :)

    SvaraRadera
  2. vad händer? Vi vill se massor med bilder. Massor..

    SvaraRadera