onsdag 26 juni 2013

Cirkusen har börjat

Äntligen. Efter en vecka med lite, bilrelaterat alltså, att göra så har det äntligen startat på allvar. Registrering o tech gick lysande som sagt. I går morse, tisdag, var första träningsdagen. Alla bilar på botten och alla motorcyklar på toppen.
Lite rörigt. Men vi tog oss dit och fick en runda iallafall. Gick bra. Lite understyrt men hyfsat. Tiden blev 4:48 vilket får betecknas som OK. Snabbast i klassen med 6 sekunder.
 Men desto viktigare ett avstamp i hur vi ska korrigera bilen. Vi satte genast igång med att fixa hjulinställning. Lite toe-out fixar det mesta.Lite annat smått tjafs sedan var vi nöjda. Mange börja dricka öl o mådde lysande. En annan håll sig till iste och vatten. Avundsjuk!!!!! bara lite.

Så efter en alldeles för kort natt, som vanligt var det dags igen att träna. Denna gång på toppen av berget. En kort sträcka från Devils Playground till Summit. Typ 3 miles.
Kallt mörkt och en fantastisk soluppgång. Vi var uppe på starten vid 4 på morgonen. Halv sex körde första bilen iväg. Kom iväg några minuter senare. Halt och lite skumt ljus innan solen kommit upp helt.
Tog ca 3:11. Lite fix så bar det iväg igen. Korta av tiden till ca 3:4. Lite mer mek och vi kom ner till 2:59.68. Rätt väg alltså. Skruva lite på dämparna för att få bort det sista av understyrningen. Och vips blev den lite bättre. Dock inte jag då jag nästan var för kaxig och kom väldigt nära klippväggen. 3:01 hamnade vi på där. Sista snabbrundan blev 2:59.77. Klart nöjda alltså.
Vår närmsta konkurrent låg nånstans vid 3:04.

Nu är nya däck på ingång. De gamla funkar men vill ha lite mer fäste. Dessutom har vi nya bromsklossar. De som sitter på är nog mest lämpade för långlopp där de ska hålla i en vecka. Jobbigt att stå på bromsen hårt innan nåt händer.

Så imorgon är det kval. Då gäller det att fixa en bästa tid. Bra sträcka och en bra bil. Lite oljeläckage från växellåda men annars perfekt. Tidig morgon alltså.

Såg ni att Hot Rod Magazine hade bilen på både sin hemsida och deras Facebook sida. Lysande tycker vi.

Så vi hörs av imorgon
Los Vikingos

Lite film o bilder.
Har en del HD filmer men för stora för att hantera i min dator. Blir ev investering när man är hemma igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar