söndag 21 april 2013

Två dagar klara

Vilken dag! Positivt menat alltså.
Vi började redan halv 8 med 2 timmars transport ut till första sträckan. Startade som 21a bil.
Servostyrningen spökade som vanligt. Vi försökte ju hålla typ 150 160km/h men bilen bara fladdra över hela vägen. Tänkte lite att det inte blir roligt att köra fort med den.
Och mycket riktigt. Ruskigt otäckt att köra fartsträckor med. Bromsa jag flög bilen åt nåt håll. Styrde jag hände likadant och om jag bara försökte hålla rakt fungera inte det heller. Men vi tog oss igenom de tre första sträckorna till service. Höll hyfsad fart. Service inga problem men ingen chans att hinna plocka bort servon. Lite småfix oxh sedan var det på väg igen.
3 fartsträckor upp till Mexicos Grand Canyon. Fast deras heter Copper Canyon, på engelska då. Det mexicanska namnet kan jag inte. Var faktiskt helt i klass med Grand Canyon. Tog en fika och lite bilder i väntan på vår tur ner till service stoppet igen. Full fart men denna gång kändes servostyrningen lite konstig. Ungefär som om det inte fanns olja och det stämde fint. Vi hade lyckats slita ut servot. Ner till service och jag berättade läget och sa till de att "Rör inget"!
Vi tog bort kilrepet som drev pumpen då den ändå var skuren och trasig. Gissa om det var tungt att backa ut från service och svänga i låg fart.
Men vi gillade läget. Denna gång flög vi fram i sträckorna. Det var så att däcken sprutade gummi i kurvorna.
Kom faktiskt ände ner till hotellet igen utan problem.
Där var det som vanligt lite öl, mat och ett förarmöte.
Visade sig att vi hade kört till en åttonde plats på dagens etapp. Och dessutom tvåa i klassen! Bra jobbat med en sån bil. Önskade bara att servot pajat för flera dagar sedan.
Först i klassen är ett äkta par från Australien. De har vunnit båda dagarna. Riktigt duktiga och så kör de en av Todds bilar.
Glada är vi och längtar tills imorgon sista dagen. Vi delar på den körningen. 5 fartsträckor var. Jag de första och Hans de sista. Sen får vi se om det räcker till en plats på pallen för hela tävlingen.

Håll tummarna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar