fredag 19 april 2013

Kval och kval!

Då var det torsdag och kvaldag. Lite spännande och första gången man kunde prova bilen på riktigt.
Vi körde ut tidigt till kvalsträckan och stod i kö där som vanligt. Blev lite stressigt på morgonen då vi glömde både tidkort och transponder. Men efter lite fartfylld körning kom vi ikapp.
Vår tur och vi satte fart. Vi hade ju redan kört sträckan flera gånger i hyrbilen, och efter en kort stund tänkte jag faktiskt att den var stabilare. Mustangen har blivit utrustad med servostyrning. Kanske en bra sak ibland men jag har väldigt svårt för det i en Mustang. Ingen känsla i bilen. Man kör men vet inte hur det går.
Men vi körde på. Efter halva 12km sträckan kom vi ifatt en snygg Porsche. Dock valde han att inte se oss utan blockerade oss ganska kraftigt ett bra tag. Till slut blev det en inte trafiksäker omkörning och vi kunde sätta fart igen. Kom i mål och körde genast tillbaka till hotellet för lite mekning och fixning.
Co-driver möte som var ika intressant som vanligt. Sedan hade vi ju lyckats fixa bantid för att testa bil och förare. Vi körde dit. 40 minuter i trafik testar ju om inte annat värmetålighet.
Väl där började Hans att köra runt för att känna på bilen. Han håller med om att servo inte känns bra. Annars gick det fint. Sedan skulle jag köra. Tog ett par vingliga varv och saknade min gamla Falcon lite till.
Så ett varv blev det en massa stänk på rutan. Efter avslutat varv insåg vi att kylarslangen hade lossnat och tappat ut allt vatten. Inte bra. Vi fixade och bilen startade fint igen. Iväg hem till mekarna som skulle titta på det. Efter lite trix och fix så var det dags att åka till stan för en ceremoniel start av tävlingen. Vi satte av och ungefär 300 meter senare lossnade kylarslangen igen. Snabbt tillbaka för mer fix. Då var vi ju lite sena och hade missat konvojen till stan så det blev att kartläsa. Inget vidare på det. Vi kom bort oss i vägarbeten och trafik. Till slut såg vi en annan bil som vi hackade på och då kom vi fram som sista bil.

Där var det välsignelse av hjälmar från den lokala indianstammen. Trevligt kulturellt. Sedan blev det start. Vi var sist iväg. Efter lite letande i gatorna så började bilen låta konstigt. Inget bra alls. Till slut gick det väldigt dåligt och våra mekar som var bakom oss kom för att assistera. Vi kom fram till korsningen motorvägen och avfarten till hotellet. Där var det tvärstopp. Jag hoppade ut och ett par mekare med så puttade vi bilen genom denna jättekorsning. Hans styrde!!!

Vi åkte till förarmöte och mekningen påbörjades. Det sista vi hörde var att topplockspackningen var trasig och at tde skulle jobba vidare.

Så nu har vi lagt oss och hoppas att när vi vaknar imorgon är allt bara kalasfint.
Sov gott. Imorgon är första dagen på allvar och Hans kör hel dagen.
Los Vikingos
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar