onsdag 8 augusti 2012

Los Vikigos har landat! och lite till

Vi kom alltså till Manitou Springs, vid foten av Pikes Peak, i lördags kväll. Detta efter många långa timmar i flygplan och lika många timmar i kön in i det fria landet!
Tyvärr kom inte min väska fram, till Magnus stora glädje. Payback för min glädje i Vegas när han var utan sin ett par dagar.
Efter det så har det givetvis hänt en hel del. Mycket skoj och massor av roligt. Skulle kunna skriva men tiden och nätverket räcker inte till.
Vi kör den korta historien.
Vi kom, vi såg och vi segrade!

Åter till Magnus. Los Vikingos består av Ralf och Magnus Widén. Denna eminenta mek och förare. MAnge dubblar under denna resa som kartläsare och mek i bra omfattning.
Vi har även med oss Todd LAndon som äger bilen och ska försöka sköta det mesta meket. Dock är Todd en proffesorstyp som kan grotta ner sig i en detalj i 200%. För det mesta fungerar allt bra men sen kan en annan pryl glömmas bort. Då kommer Mange in. Sedan är det Todds två hjälpare. En kille som heter John och en som heter Fernando. Det bästa är att Fernando är en duktig mek och kör även trucken men saknar sin vänstra arm. Prova att byta race bälten med en arm nästa gång så förstår ni. En klippa.

Mange o jag har kört upp på Pikes sedan söndags runt 10 gånger. Första gången var han lite blek men nu är det inga problem. Vi har upptäckt att med mycket droger fungerar han bättre. Hjälper även mot ont i halsen, rinnande näsa, förkylning nedsatt hörsel på höger öra och lite till. Trodde inte man kunde drabbas av så många saker samtidigt. Men två piller om dagen,  blått och ett grönt, så är han frisk igen.
Som sagt, kört upp o ner. Skrivit noter, ändrat noter, rättat noter och korrigerat noter. Allt detta i vår trofasta hyrbil Chevan som kör framåt även om man lägger i backen.

I måndags fick vi hämta två mustanger i Evergreen, och det var grönt där. Våran Phatt Man och Gerhards Gypsy Wind. Namngivning av bilar är även det Professor Todds grej.
Gerhard är en kille från Tyskland som gärna kör bil.
Tisdags var det registrering och besiktning. Alla papper som vi skickat in fick vi visa upp igen så de kunde kopiera dem igen. Massa underskrifter där vi tar ansvar för allt som händer.
Besiktning gick väl ok förutom att bältena var 1 månad för gamla. 4 timmar senare med nya bälten fick vi OK.

Onsdag var det första träningsdagen. Nervösa är det minsta man kan säga. Tror både Mange och jag ligger jämsides med Stefan när det gäller liten blåsa.
Körning på bottendelen av Pikes, ungefär halva banan, som även är kvalsträckan. Då det är många bilar i år är vi indelade i ett otal grupper som kör lite olika delar av berget.
Vi körde kval alltså. Stressigt då det var första körning på berget i bilen för oss och det finns många som vill köra snabbt.
Första körningen tog vi det lugnt. Ingen ide att riskera något kl 6 på morgonen då vi startade. Kalla däck och bromsar, kall mark, kallt i luften, kall förare och kartis och lite halvdunkelt fortfarande..
Men vi tänkte att bätre att se hur banan är innan vi sätter igång. Det låg även i luften att vi antagligen inte skule få mer än 2-3 körningar den dagen.
Första körning kom vi in på 5.08. Riktigt bra tyckte vi och vi låg faktiskt på andra plats med tre sekunder upp till ettan.
Tillbaks ner till depån för lite mek och koll. Inför andra körningen kändes allt bättre. Men då skulle vi starta och köra till startlinjen. Ingen ström i batteriet! Lite jobbigt men vi har ju ett reservbatteri. Ett snabbt byte och sedan..... samma sak! Då blev det mycket jobbigt.
Efter lite snokande hos de andra bilarna lyckades vi låna ett batteri. Snabbt in med det och sedan upp till startlinjen.
Vi var sista startande på grund av det. Hade vi inte dykt upp hade det inte blivit mer kval.
Mange och jag är väl ganska samspelta och kom fram till att vi gör som innan. Lugnt och fint. Säkert och stabilt. Starten gick och Mange började rabbla sin ramsa av svängar och kurvor. JAg försökte hinn med så gott jag kunde. Till mållinjen kom vi utan några missöden eller tendenser till taskig körning. Mange läser jättebra. Där ser man vad lite tid i grundskolan kan göra. Skämt åtsido så är han riktigt bra.

Tillbaks till depån för att förbereda inför nästa körning. Väl där började folk mumla om att vi hade kört bra. Vanliga skämtet tänkte man. Lite hade vi ju tänkt putsa tiden men det visade sig att vi tog av runt 15 sekunder. Hyfsat bra tänkte vi.
Men det var mer än det. Bäst i klassen med 4.5 sekunder tillgodo. Ny tid var 4.53.39. 14 plats totalt av alla bilar och klasser som kvalade idag. Kolla listan här: http://www.usacracing.com/ppihc/ts/2012
Blir alltså att ställa ut på festen på fredag med bil och allt. Ett krav på de som vinner kvalet i varje klass. Lite jobbigt men vad gör man inte för sina fans....
Givetvis är vi fantastiskt glada och ödmjuka när vi vet att det är 2 dagar träning kvar och till slut även en tävling. Imorgon träning på mitten av berget. Tänk på oss.

Alla hälsar
Los Vikingos


2 kommentarer:

  1. Kör hårt gringos!

    /JB

    SvaraRadera
  2. Gör nu nåt så jag blir riktigt avundsjuk. Kram och all lycka!!!

    SvaraRadera