onsdag 2 november 2011

Vi är klara och glada

Lite sent med det här inlägget. Tävlingen slutade i torsdags, 27/10, men något Internet i Zacatecas blev det inte. Dessutom sparkade åsnan till rätt rejält framåt natten där.

Först en liten återblick.

Los Vikingos to fast in Mexico from Los Vikingos on Vimeo.
When in hurry, do not drive. Take it slow and you will make it.

Efter den åkturen så var det ju motorbyte dag 5 som vi hann med också. Blev en del tidsspill där

Hela dag 7 var som en dans på törnrosor. Det finns inget värre än att bara ha en dag kvar att köra. Varje ljud, kurva eller annat är ett monster som ska stoppa bilen på något sätt.
Vi körde på som vi brukade och kom säkert fram till service. Inga problem med bilen och det var nästan så att ingen fick vara i närheten av bilen för att inte störa eller peta på något. Nervöst alltså.

Iväg till sista sträckan i La Bufa. Då hade vi redan kört ena hållet och skulle bara köra tillbaka de 16 kilometrarna fartsträcka till Zacatecas. Snacka om att hjärtat bultade och att man var på helspänn.
Och mycket riktigt, i en högersväng går det snabbt så vi kör av. Många tankar som for igenom skallen innan vi träffade, grusplanen som dök upp framför oss!!!!! En snygg inbromsning framför en parkerad bil och så bara snurra runt och fortsätta på vägen. Missade säkert en del sekunder där di bilen bakom han köra om, men lyckan över att vara på väg överspeglade allt annat. Detta var antagligen enda stället i hela La Bufa som man kan köra av på ett säkert ställe. Övriga platser hade varit godnatt.


Los Vikingos! Again, but no worries from Los Vikingos on Vimeo.
As always, do not stress the last section of a rally. It will only turn a great day into a bad day.
But for us it didn't turn out that bad. We still made it and got our fourth place.

Så det var en mycket glad förare, och säkert också kartis med blöta brallor, som rullade in under målbågen i Zacatecas.

Efter det var det bara att parkera bilen på gatan, öl i handen och så var den kvällen planerad. Runt 8 körde Anders ner bilen i garaget och vi fortsatte på den inslagna vägen. Blev ombyte från dräkt till civila kläder innan åsnan slog till men sedan var det utskjut.

Så på det stora hela får man säga att med en 4 plats i klassen av 35 startande bilar gick det riktigt bra. Totalt blev det en 15de plats av 112 bilar. Vi är nöjda.

Nu sitter man här hemma i Stockholm och väntar på att bilen ska komma hem från Mexico. Det har varit en lång tid med mycket åka så en välbehövlig renovering behövs. Inte minst att rätta till karossen, fixa drivlina och antagligen allt annat.
Men redan sitter den lilla dj-len på axeln och ropar in i det oskyddade örat om alla roliga lopp och tävlingar som finns och väntar på Los Vikingos.
Detta var ju sjätte gången och med intentionen att vara klar i Mexico, men det börjar suga i tarmen igen.

Vi får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar